رييس سازمان پزشكي قانوني گفت: مرگ و مير ناشي از مسموميت با قرص برنج در چهار سال اخير (87 تا 90) با سير صعودي مواجه بود به نحوي كه از آمار 214 مورد در سال 87 به 463 مورد در سال گذشته رسيد.
به گزارش ايسنا، دكتر احمد شجاعي با بيان اينكه در سال گذشته 463 نفر در كشور بر اثر مسموميت با قرص برنج جان خود را از دست دادند، افزود: اين رقم در مقايسه با سال 89 كه تعداد فوتيهاي ناشي از مسمويت با قرص برنج 406 نفر بود، 14 درصد افزايش يافته است.
به گفته وي بر اساس آمارهاي موجود 259 نفر از فوتيهاي مسموميت با قرص برنج در سال گذشته مرد و 204 نفر زن بودند.
رييس سازمان پزشكي قانوني درباره تركيبات و خطرات ناشي از قرصبرنج تصريح كرد: قرص برنج تركيب خطرناكي از فسفيدهاست كه براي جلوگيري از آفتزدگي برنج انبارشده يا دفع آفات ساير غلات انبار شده و جلوگيري از كپكزدگي آنها استفاده ميشود؛ بر اثر تماس اين ماده با رطوبت، گاز خطرناك فسفين آزاد مي شود كه علت اصلي سميبودن اين ماده است و هر چه تركيبات قرص برنج تازهتر باشد گاز بيشتري آزاد ميكند و خطرناكتر است.
شجاعي با ابراز تأسف از افزايش مرگ ناشي از مصرف قرص برنج يادآور شد: خوردن قرص برنج در بزرگسالان يكي از علل خودكشي است براي مثال شايعترين عامل خودكشي در هند خوردن يا استنشاق اتفاقي اين ماده سمي است.
وي تهوع، درد معده، استفراغ، تنگينفس، احساس سرما، عطش، سردرد، تشنج و كما را از جمله عوارض مصرف خوراكي قرصبرنج دانست كه بعد از چهار روز تا دو هفته به دليل نارسايي قلبي مرگ فرد را به دنبال دارد.
رييس سازمان پزشكي قانوني با اشاره به آمارهاي سازمان از متوفيات قرص برنج تصريح كرد: در سال گذشته بيشترين موارد مرگ ناشي از مسمويت با قرص برنج با 205 فوتي در استان تهران ثبت شده است كه تقريبا نيمي از كل فوتيهاي قرص برنج در كشور را شامل ميشود.
وي افزود: پس از تهران استانهاي گيلان با 99 فوتي، مازندران با 41 فوتي و لرستان با 32 فوتي در رتبههاي بعدي مرگ ناشي از مسموميت با قرص برنج قرار دارند. اين در حالي است كه آمار مرگ و مير ناشي از مسموميت با قرص برنج در ديگر استانها زير 20 نفر و عمدتا كمتر از 10 نفر است، هر چند برخي استانها هيچ مورد فوتي با قرص برنج ندارند.
به گزارش ايسنا، شجاعي اظهارداشت: آمار مرگ و مير ناشي از مسموميت با قرص برنج در سال 87، 214 نفر ( 105 زن و 109 مرد) بود كه با رشد 6.5 درصدي به 228 نفر (124 مرد و 104 زن) در سال 88 رسيد. همچنين آمار مرگ ناشي از مسمويت با قرص برنج در سال 89 نسبت به سال 88 با رشد قابل توجهي مواجه شد به نحوي كه با 78.1 درصد افزايش به 406 نفر در سال 89 رسيد.
رييس سازمان پزشكي قانوني با اشاره به اينكه دز كشنده قرص برنج در انسان نامشخص است يادآور شد: هر گونه واردات، توزيع و فروش قرص برنج ممنوع اعلام شده و كاربرد آن به صورت محدود و تحت نظارت جهاد كشاورزي در سيلوها، كشتي و ... است كه متاسفانه به دليل تمايل كشاورزان به مصرف آن براي نگهداري محصولات، ورود آن به شكل قاچاق از كشورهاي همسايه وجود دارد و مسموميت ناشي از آن در بين جوانان ديده ميشود.
وي خاطرنشان كرد: متاسفانه به اشتباه در بين افراد شايع شده كه قرص برنج شادي آور است اما در مواردي مصرف تنها نصف قرص برنج نيز مرگ فرد را به دنبال داشته است.
زني در دادگاه خانواده گفت كه به دليل ايراد گرفتن و تمسخر كردنهاي شوهرش ديگر حاضر نيست با او زندگي كند. او معتقد بود كه چاقياش باعث شده كه خانواده شوهرش نيز به او خرده بگيرند و زندگي را برايش جهنم كنند.
به گزارش ايسنا، زوجي جواني در دادگاه خانواده حضور يافتند و درخواست طلاق توافقيشان را به قاضي دادگاه ارائه كردند. مرد كه 39 سال داشت در ابتداي جلسه خطاب به قاضي گفت: سال 87 با همسرم ازدواج كردم اما از همان ابتدا خودم به اين ازدواج راضي نبودم اما نميدانم چطور شد كه يك مرتبه خود را برسر سفره عقد يافتم و همان لحظه متوجه انتخاب اشتباه خود شدم اما نميتوانستم آن مراسم را ترك كنم.
وي ادامه داد: همسرم از همان ابتدا علاقه داشت به من دستور بدهد، گويي من رعيت و او ارباب من است، اوايل براي برقرار شدن تعادل در زندگي گوش به فرمانش بودم اما بعد از گذشت مدتي او علاوه بر من با خانوادهام نيز همانگونه رفتار ميكرد، اما خانوادهام نتوانستند رفتارهاي او را تحمل كنند.
مرد جوان با بيان اينكه همسرم براي به كرسي نشاندن حرفهايش از هر حربهاي استفاده ميكند، خاطر نشان كرد: چندين بار همسرم براي اينكه حرف خود را به كرسي بنشاند، خواهرهايم را كتك زده تا به آنها ثابت كند حرف، حرف اوست و متاسفانه هيچ وقت از رفتارهاي خود پشيمان نشده است.
در ادامه جلسه رسيدگي، زن جوان كه 35 سال داشت، مدعي شد، شوهرم هميشه سعي دارد من را ديوانه و لجباز معرفي كند، در حالي كه هيچ وقت بيان نكرده است كه چرا من اينگونه رفتار ميكنم.
وي بيان كرد: شوهرم از همان ابتدا ظاهر من را ديد، اما به محض اينكه عقد كرديم، سعي داشت به دليل اينكه چاق و درشت اندام هستم من را مقابل خانوادهاش خرد كند و خانوادهاش او را در اين راستا هيچ وقت تنها نميگذاشتند و هميشه من را مسخره ميكردند.
زن جوان در حالي كه به آرامي گريه ميكرد، خطاب به قاضي گفت: هر كس ديگري جاي من بود وقتي مقابل همه مسخرهاش ميكردند از خود يك واكنشي نشان ميداد و من متاسفانه در موقع عصبانيت اختيارم را از دست ميدهم، اما هيچ وقت شوهرم سعي نكرد به خانوادهاش تذكر بدهد كه اين فردي كه شما مسخرهاش ميكنيد همسر من و مادر دخترم است.
وي افزود: به دليل رفتارهاي ناشايست همسرم، دخترم نيز تحت تاثير او قرار گرفته و من را مسخره ميكند.
در ادامه جلسه دادگاه، مرد جوان تصريح كرد: همسرم هرچقدر هم كه عصباني شود حق ندارد خواهرهاي من را كتك بزند، من ديگر نميخواهم با او زندگي كنم.
در ادامه دادگاه، قاضي خطاب به مرد جوان گفت: شما از ابتدا از ظاهر همسرتان كاملا آگاه بوديد و اينكه شما و خانوادهات باعث دلسري و ناراحتي همسرت ميشويد رفتاري كاملا غيراخلاقي است. شما بايد به دليل وجود دخترتان زندگيتان را بسازيد نه اينكه به دليل حرفهاي ديگران، زندگيتان را نابود كنيد.
بعد از صحبتهاي قاضي، مرد جوان افزود: من و همسرم به تفاهم رسيدهايم كه از يكديگر جدا شويم، زيرا در كنار يكديگر احساس خوشبختي و آرامش نميكنيم.
زن جوان نيز گفت: من خواهان مهريه 300 سكهاي خود هستم و حضانت دخترم را نيز به پدرش ميسپارم.
به گزارش ايسنا، قاضي دادگاه بعد از شنيدن و اظهارات زوج جوان، به دليل اصرار بيش از حد آنها به جدايي، حكم طلاق توافقيشان را صادر كرد و مرد را به پرداخت ماهيانه يك سكه بهار آزادي محكوم كرد